Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ζώα και πουλιά!

Το Σαββατοκύριακο πήγαμε "στου Μέλιου" όπως λέγεται συνήθως το Melios Pet Park. Είναι κοντά στην Λευκωσία στο δρόμο προς Αγίους Τριμιθιάς. Αν πάτε έχετε το νου σας να προσέξετε την μια και μοναδική ταμπέλα για να μην χάσετε την έξοδο.

Είναι ένας μεγάλος χώρος με άπειρα πουλιά αλλά και μεγαλύτερα ζώα.

Η Μαρίνα έκλαιγε το 90% της ώρας που περάσαμε εκεί με εξαίρεση όταν είδαμε τα παπάκια, το κουνελάκι, την αλεπού, την αγελάδα και την κουκουβάγια και κάναμε μίνι συναυλία με τα αντίστοιχα παιδικά άσματα. Μάλλον τα ζωάκια που δεν έχουν δικό τους τραγούδι δεν τα συμπαθεί ακόμα!

Το κομμάτι με τα πουλιά είναι εντυπωσιακό ή μάλλον τα ίδια τα πουλιά είναι εντυπωσιακά. Αμέτρητα πουλιά διαφόρων ειδών, μεταξύ των οποίων διάφοροι παπαγάλοι, φλαμίνγκο και κάτι "τρελές" κότες, πρέπει να τις δείτε για να καταλάβετε!

Το θέαμα του πουλιού σε κλουβί είναι μάλλον συνηθισμένο ωστόσο μου φάνηκε ότι επικρατούσε η ποσότητα της ποιότητας, ίσως λιγότερα πουλιά να ήταν πιο εύκολο να τοποθετηθούν σε καλύτερο περιβάλλον και να συντηρούνται και να καθαρίζονται καλύτερα.

Τα μεγαλύτερα ζώα προσωπικά τα λυπήθηκα. Τα ελάφια και τα λάμα με σιδερένια περίφραξη σε ένα εντελώς γυμνό έδαφος δεν μου άρεσαν ως θέαμα. Μιας και τα φοβήθηκε και η μικρή θα τα ξαναδούμε στο Animal Planet ή αν είμαστε τυχεροί σε κάποιο μεγάλο πάρκο στο εξωτερικό σε συνθήκες που θα κάνουν τον εγκλεισμό τους λιγότερο απεχθή.

Στο χώρο υπάρχει και μια παιδική χαρά...αχαρακτήριστη. Να την βλέπει η μάνα και να τρέμει. Τους έστειλα ήδη e-mail και αναμένω απάντηση.

Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 1 ευρώ το άτομο. Είναι πράγματι μια ευκαιρία να δουν τα παιδιά από κοντά διάφορα ζώα αλλά πιστεύω πως ο χώρος χρειάζεται πολλές αλλαγές και βελτιώσεις.

Ζώα και πουλιά μπορείτε να δείτε και στο Πάρκο πουλιών και ζώων Πάφου. Ελπίζω να πάμε κι εμείς σύντομα και εκεί.

ΥΓ. Για κάποιον λόγο πραγματικά άξιο απορίας οι ιστοσελίδες και των δύο πάρκων είναι μόνο στα αγγλικά!!!

2 σχόλια:

  1. to parko stin pegeia tis pafou einai akoma pio wraio kai pio megalo......... pigame prin 3 xronia kai perasame teleia...ase pou mporei na petixeis kai zwntano show me papagalous kai koukouvagies!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι είναι πολύ ωραίο αυτό στην πέγεια αλλά είναι λίγο ακριβό το εισητήριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή