Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες Οικογενειακές Παραδόσεις!

Κάθε τόπος έχει τα δικά του έθιμα και κάθε οικογένεια τις δικές της μικρές παραδόσεις και συνήθειες για την ημέρα των Χριστουγέννων! 






Πρωϊνή λειτουργία ή όχι, μεσημεριανό στο σπίτι των παππούδων ή στο δικό μας, γαλοπούλα ή Christmas cake  ή τίποτα απ' αυτά, άνοιγμα δώρων και τόσα άλλα μικρά πράγματα που κάνουν την ημέρα ξεχωριστή!


Ότι κι αν κάναμε μέχρι σήμερα, μπορούμε από φέτος να καθιερώσουμε ακόμα μία μικρή παράδοση στα μέτρα της δικιάς μας οικογένειας! 


1. Χριστουγεννιάτικη Ενδυμασία




Μπορεί να είναι πυτζάμες, παντόφλες, στέκες για τα μαλλιά, καπέλα αγιοβασίλη ή ακόμα και κανονικές στολές! Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μόνο να τα φοράμε όλες τις ώρες της μέρας των Χριστουγέννων που θα περάσουμε στο σπίτι μας!





                                        


2. Φωτογραφίες!


Σκεφτόμαστε και δημιουργούμε σκηνικά για φωτογραφίες στο στολισμένο σπίτι, με φόντο το δέντρο, τα στολίδια, τα γλυκά! Αν έχουμε μικρά μωρά μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε και πιο εξετηζημένες φωτογραφίσεις γιατί όταν αρχίσουν να κινούνται αυτόνομα, αποκλείεται να κάτσουν!





3. Καθιερώνουμε μια ώρα, το απόγευμα για παράδειγμα για να διαβάσουμε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με τα παιδιά μας ή να δούμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία! 






Ότι κι αν κάνετε να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σας!


Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις δικές σας οικογενειακές παραδόσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου