Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πασχαλινές σχολικές διακοπές και Αυτοπεποίθηση!

Τις προάλλες βρήκα στο γραμματοκιβώτιο ένα διαφημιστικό φυλλάδιο του κοντινού μας παιδότοπου, που ανέφερε ότι θα λειτουργεί ως Easter School για τις 2 εβδομάδες των πασχαλινών σχολικών διακοπών.

Φαντάζομαι πως είναι ένα δύσκολο θέμα για όσους γονείς δεν είναι και οι ίδιοι εκπαιδευτικοί και δεν έχουν διαθέσιμους παππούδες να αναλάβουν την φύλαξη των παιδιών.




Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα πως την Μεγάλη Εβδομάδα στην Λάρνακα διοργανώνεται ένα Kids "Confidence Boost"... Boot Camp.

Για 4 μέρες τα παιδιά της ομάδας , ηλικίας από 9 έως 13 ετών θα έχουν την ευκαιρία μέσα από εργαστήρια βασισμένα στην δύναμη του χρώματος, του θεάτρου και του μυαλού να ξεκλειδώσουν την δημιουργική τους σκέψη και να ανακαλύψουν τα χαρίσματα τους!

Εκπαιδευτές θα είναι ο Ξενάκης Κυριακίδης , ιδρυτής του θεάτρου "Αντίδοτο" και η Έλενα Χατζηγεωργίου, life and business coach, που χρησιμοποιεί τις τεχνικές NLP και χρωματοθεραπείας.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για παιδιά και νέους και το Pure Colour και περισσότερες λεπτομέρειες φαίνονται στην αφίσα.



Βασική λέξη η αυτοπεποίθηση.

Με την ευκαιρία διαβάστε και αυτό το ποστ της Παναγιώτας και αυτό από το blog της Αριάδνης με καθημερινές συμβουλές για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών.


Πώς σας φαίνεται η ιδέα του bootcamp;

Εσείς τι θα κάνετε τις πασχαλινές διακοπές σχετικά με την φύλαξη των παιδιών;


4 σχόλια:

  1. Ενδιαφερον το αρθρο σου. Εμας το σχολειο ευτυχως κλεινει μερικες μερες μονο το πασχα τις οποιες και θα λειπουμε.Οποτε για το Πασχα κανενα προβλημα.Για τον αυγουστο να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι ναν καλά η πεθερά! Ειμαι που τις τυχερές που ειναι σπίιτ η γιαγια αλλά καταλαβαίνω τις μαμάδες που δυσκολεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το boot camp, δεν έχει να κάνει τόσο με την φύλαξη των παιδιών, αλλά με την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ευχάριστα, δημιουργικά, χαρούμενα, και αποτελεσματικά τον χρόνο τους, να μάθουν καλύτερα τις δυνατότητες τους, και να τις αξιοποιήσουν με αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητα.

      Διαγραφή