Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Ταξιδεύοντας στον κόσμο...οικογενειακώς!

Πραγματικά έχω πολύ καιρό να νιώσω τόσο ενθουσιασμένη με κάτι!

Υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες, γονείς και παιδιά που ζουν τόσο διαφορετικά από μας.

Γίνεται να αποφασίσεις να εγκαταλείψεις τα πάντα, κάθε συνήθεια, κάθε ρουτίνα και να ταξιδεύεις στον κόσμο μαζί με μικρά παιδιά;Γίνεται τα παιδιά σου να μην πάνε ποτέ σχολείο, να μάθουν ιστορία μιας χώρας επί τόπου, να είσαι εσύ ο δάσκαλος τους; 

Γίνεται! Αφού κάποιοι το κάνουν, σίγουρα γίνεται!

Πιο διάσημη κοσμογυρισμένη οικογένεια είναι πιθανότατα οι Zapps.

O Herman και η Candelaria αποφάσισαν το 1999 να ταξιδέψουν οδικώς από την Αργεντινή στην Αλάσκα, πριν αποκτήσουν παιδιά. Το ταξίδι δεν σταμάτησε έκτοτε.

Απέκτησαν 4 παιδιά, καθένα από τα οποία γεννήθηκε σε διαφορετική χώρα.

Ταξιδεύουν με ένα αυτοκίνητο του 1928 και μέγιστη ταχύτητα τα 40χλμ/ώρα.Έχοντας περιηγηθεί οδικώς στην Αμερική, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, βρίσκονται σήμερα στην Ασία και ετοιμάζονται για την επόμενο σταθμό τους που θα είναι η Αφρική.Περισσότερα για τις απίστευτες περιπλανήσεις και τις περιπέτειες τους στην ιστοσελίδα τους και στο βιβλίο τους Spark your Dream, το οποίο θα παραγγείλω μόλις τελειώσω την ανάρτηση!
8 σχόλια:

 1. Αν και ακούγεται κάπως ρομαντικό και περιπετειώδης, μου φαίνεται πολύ δύσκολο στην πραγματικότητα. Και με τη μόρφωση των παιδιών τι γίνεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Unschooling, homeschooling, world schooling, ορολογίες που ακούγονται μακρινές και παράξενες αλλά είναι υπαρκτές εναλλακτικές!

   Διαγραφή
 2. ... the willingness to chase and accomplish their dream.

  Είναι από τις ιστορίες που σίγουρα δεν θα ζούσα...
  αλλά μαθαίνοντας για ανθρώπους με τόση ψυχική δύναμη και θέληση, εμψυχώνομαι για τους δικούς μου στόχους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλώστην! Εμένα μου φαίνεται συναρπαστικός ο τρόπος ζωής τους, αλλά το νόημα νομίζω είναι ακριβώς αυτό που λες, η ενθάρρυνση του καθενός να ζήσει τα δικά του όνειρα!

   Διαγραφή
 3. Πόσο θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους, πόσο! Μπροστά σε κάτι τέτοιους μου φαίνονται όλα αυτά για τα οποία γκρινιάζω, τόσο μα τόσο μικρά...
  Μπράβο τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και δεν είναι λίγοι, πραγματικά, ξεκίνησα να διαβάζω σχετικά και είναι πάρα πολλοί, σκοπεύω να αναφέρω και κάποιες άλλες οικογένειες για να παραδειγματιζόμαστε!

   Διαγραφή
 4. Φαίνεται συναρπαστικό μα νομίζω φοβερά δύσκολο..
  Το νόημα μάλλον είναι να ταξιδεύεις..και με τα παιδιά μαζί, να μαθαίνεις νέους κόσμους μαζί τους. Μακάρι να το κάνουμε έστω και σαν διακοπές!
  Φιλιά*

  ΑπάντησηΔιαγραφή