Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο ελέφαντας Μπαμπάρ και μια συναυλία

Θυμάστε τον Μπαμπάρ;

Ο συμπαθής ελέφαντας είναι δημιούργημα του Γάλλου Jean de Brunhoff και οι πρώτες του περιπέτειες υπό τον τίτλο "Η ιστορία του Μπαμπάρ" δημοσιεύτηκαν το 1931.

Μετά το θάνατο της μητέρας του ο μικρός Μπαμπάρ υιοθετήθηκε από μια γηραιά γαλλίδα, εγκατέλειψε την ζούγκλα για την μεγάλη πόλη και επέστρεψε μετά το θάνατο του πατέρα του ως βασιλιάς των ελεφάντων τους οποίους "εκπολίτισε" χρησιμοποιώντας όσα έμαθε στην πόλη.

Στο αμέσως επόμενο βιβλίο "Το ταξίδι του Μπαμπάρ" πηγαίνει γαμήλιο ταξίδι με την ελεφαντίνα Σελέστ ( το όνομα της συζύγου του συγγραφέα).



Ακολούθησαν πολλά ακόμα βιβλία, μεταφράσεις, εκατομμύρια αντίτυπα και η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά και ταινία.


Στην σκοτεινή πλευρά της ιστορίας ο Μπαμπάρ είναι σύμβολο της αποικιοκρατίας, αφού επέβαλε στους αφρικανούς ελέφαντες τον γαλλικό (δυτικό) πολιτισμό.

Σήμερα το βασίλειο των ελεφάντων διοικείται από τον Μπαντού, τον εγγονό του Μπαμπάρ.


Αφορμή για τα πιο πάνω η εκπαιδευτική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου "Η ιστορία του μικρού ελέφαντα Μπαμπάρ¨, το Σάββατο 31/03/2012 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Απευθύνεται σε παιδιά 3 εως 7 ετών, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν την συναυλία δωρεάν. Το εισιτήριο για τους ενήλικες κοστίζει 7 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου