Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μαμά on line!!!

Δεν ξέρω πόσο ασχολείστε με το διαδίκτυο και πως σας φαίνεται η ιδέα να συνομιλείτε με αγνώστους μέσα από ένα blog ή μια σελίδα στο facebook. Για μένα πλέον είναι καθημερινότητα αλλά δεν ήταν πάντα έτσι!

Ξεκίνησε στην εγκυμοσύνη όπου αναζητούσα πληροφορίες για τα συμπτώματα, πότε θα αρχίσουν οι αναγούλες, εγώ γιατί δεν έχω, τι γιατροσόφι να κάνω για τις καούρες κλπ κλπ. Κάπως έτσι βρήκα το parents.gr  μια πραγματική εγκυκλοπαίδεια για θέματα εγκυμοσύνης και θηλασμού και το ξεκοκάλισα! Τότε στο parents υπήρχαν τα Καφέ, υποσελίδες στο forum δηλαδή ανάλογα με την προβλεπόμενη ημερομηνία τοκετού! Εγώ άνηκα στο Καφέ Μαρτίου 2010. Δεν είχε συμμετοχή όμως, ενώ έβλεπα ότι τα αντίστοιχα του Φεβρουαρίου και του Απριλίου είχαν συνέχεια νέα πόστ και πολλές πολλές εγκυούλες! Έτσι αποφάσισα να κάνω μεταγραφή! Δεν μ' άρεσε ο Μάρτης, δεν είχα και τόση διαφορά στην προβλεπόμενη ημερομηνία από τις κοπέλες που θα γεννούσαν αρχές Απρίλη και μετεγράφην από μόνη μου! Με καλοδέχτηκαν οι εγκυούλες εκεί κι άρχισα πλέον να γράφω σχεδόν καθημερινά! Ειδικά τις νύχτες γινόταν της κολάσεως, διαγωνισμός ποια έφαγε το περισσότερο κ πιο παχυντικό γεύμα κατά την διάρκεια της μέρας.

Κάποια στιγμή το parents έπαθε μια "σύγχιση" με τον όγκο που είχαν αποκτήσει τα καφέ και μας έκανε νέα σελίδα! Το parentscafe.gr! Εκεί συνεχίστηκαν οι συζητήσεις κι άρχισαν κι οι γέννες! Αν δεν κάνω λάθος γέννησα πρώτη (προηγούμουν είπαμε) και μετά περιμέναμε τις υπόλοιπες άγνωστες έγκυες από όλη την Ελλάδα να γεννήσουν. Με εξαίρεση κάποιες που είχαν συναντηθεί στην Αθήνα σε απίστευτες εγκυοσυναντήσεις στο Σύνταγμα ήμασταν άγνωστες μεταξύ αγνώστων. Κι όμως είχαμε ανταλλάξει κινητά και βάζαμε τους άντρες μας να στείλουν μήνυμα ότι γεννήσαμε στην αρχηγό της παρέας! Μια απ' τις υπαρχηγούς δε πήγε να γεννήσει με το λάπτοπ αγκαλιά!



Και οι κουβέντες συνεχίστηκαν, κάναμε σελίδα στο facebook, γίναμε φίλες στο msn και περνάγαμε ώρες ατέλειωτες θηλάζοντας ή κρατώντας αγκαλιά τα νεογέννητα και το λάπτοπ παραμάσχαλα. Δεν τις είχα δει ποτέ, δεν ήταν όμως άγνωστες, ήταν οι άνθρωποι που μοιράστηκα την εγκυμοσύνη, την γέννα, τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι, τα περισσότερα δε απ' αυτά σε πραγματικό χρόνο!

Το καλοκαίρι του 2010 στις διακοπές στην Ελλάδα, τα πρόσωπα και οι φωτογραφίες απέκτησαν φωνή και τα "χαχαχαχ" έγιναν κανονικά γέλια, αφού γνώρισα κάποιες από τις μαμαδοφίλες μου στην Αθήνα. Ακόμα μια φίλη γνωρίσαμε το φετινό καλοκαίρι!

Την ίδια περίοδο γνώρισα και την πρώτη μαμαδοφίλη μέσω διαδικτύου που ζούσε στην Λευκωσία. Μια κοπέλα που μου απάντησε στην ερώτηση "Που βρίσκω νοσοκομειακό θήλαστρο στην Κύπρο" με το τηλέφωνο της και την φράση "θα χαρώ πολύ να σε βοηθήσω".

Εκείνους τους μήνες μπήκε στην ζωή μας και η Ολίβια με το φοβερό eimaimama και την facebook σελίδα  Ελληνίδες Μαμάδες. Κι ο κύκλος των άγνωστων μαμάδων μεγάλωσε πολύ! Η Ολίβια εξέλιξε το πράγμα όσο γίνεται, μέχρι και ιντερνετικές εκπομπές έκανε και ναι κάλεσε κ τις πρώτες μαμαδοφίλες μου τις μαμάδες Απριλίου γιατί είμαστε διάσημο παρεάκι εμείς!

Μέσα από τις Ελληνίδες Μαμάδες και την ιδέα της Ολίβιας να μας "χωρίσει" σε νομούς προέκυψαν οι Ελληνίδες Μαμάδες στην Κύπρο και οι συναντήσεις μας εδώ και εμπνεύστηκα κι εγώ αυτό το μπλογκ για να γίνουμε περισσότερες.

Σήμερα σχεδόν 2 χρόνια μετά μπορώ να πω με σιγουριά ότι απέκτησα φίλες κανονικές μέσα από το διαδίκτυο, ήρθαν και στην βάφτιση της μικρής μου και με συγκίνησαν πολύ και ανυπομονώ να τις δω ξανά σύντομα!

Εδώ στην Κύπρο δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ για να γνωρίσουμε τις άλλες μαμάδες! Σας εύχομαι λοιπόν να αποκτήσετε κι εσείς πραγματικές φίλες!

ΥΓ. Όσες το διαβάζετε ξέρετε ότι λέω για εσάς και σας αγαπώ!

11 σχόλια:

  1. χαζή φίλη...με συγκίνησες!! τα θυμήθηκα όλα και μου φαίνεται οτι σας ξέρω χρόνια...πόσες ατέλειωτες ώρες έχουμε περάσει "μαζί"?! σε αγαπάμε πάρα πολύ κι εύχομαι να ενώσεις σύντομα με το υπέροχο χαμόγελό σου και τις μανούλες Κύπρου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέσποινα, με συγκίνησες... Είναι έτσι όπως τα λες, "άγνωστες" αλλά φίλες... Πολλά φιλάκια σε σένα και στη Μαρίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίστευτο το πως μπορεί ένα κείμενο να σου θυμίσει τόσα πολλά! Σάν χθες είναι που είχα το λάπτοπ πάνω στην κοιλιά μου να αναλύαμε ότι είχε σχέση με την εγκυμωσύνη μας. Εγώ βέβαια δεν είχα την τύχη να γνωρίσω καμία σας από κοντά αλλά ποτέ δεν είναι αργά....
    Φιλιά πολλά σε όλες. Δάκρυσα...
    island - Kiki skiathos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kiegw ekana kapoies files apo to diadyktio.Eimaste mia pareoula oses gennhsame to Nomevrio toy 2008.Sthna rxh xekinhsa dystaktika kai meta evlepa pws oi alles denontoysan kai mou ekane entypwsh. Twra pou niwthw kai egw kapoies apo tis kopeles autes polu konta mou mou fainetai pio oikio to na kaneis filies apo to diaduktio.
    Dynato kai sygkinitiko to keimeno sou Despoina.Na eisai kala kai xairomai polu pou ...den ixeres ti nakaneis me to thilasmo otan tha epestrefes sth douleia sou :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλενάδα έτσι είναι όπως τα λες. Ψιλοάγνωστες κι όμως φίλες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλη με συγκίνησες! Και εμεις σ'αγαπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι φοβερή σύμπτωση!!! σαν να το έγραψα εγώ το κείμενο! Έζησα ακριβώς τα ίδια με σένα Δέσποινα! Έτσι έκανα κι εγώ την αρχική επαφή μου στο διαδίκτυο. Στο parents!! Εγώ ήμουν στο Cafe Σεπτέμβριος 2008!! λίγο πιο παλιά απο σένα..χιχι!!! Μέσα εκεί, απέκτησα πολλές φίλες, κάποιες μάλιστα απο εκείνες, έγιναν οι κολλητές μου μέχρι και σήμερα που σου γράφω στην πραγματική ζωή. Με μια δε απο αυτές, που ήταν σε άλλη πόλη, μιλούσαμε στο τηλέφωνο καθημερινά για 1 ολόκληρο χρόνο πριν συναντηθούμε πρώτη φορά.. ;-)
    Λένε ότι το ίντερνετ αποξενώνει τους ανθρώπους, αλλά εγώ μέσα απο αυτό, μοιράστηκα, έμαθα, γέλασα, ξέσκασα, έκανα την ψυχοθεραπεία μου χαχα! και γνώρισα άτομα αξιόλογα που με συντροφεύουν καθημερινά σε όλες τις στιγμές της ζωής μου.
    Νομίζω "με νιώθεις" :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω ειμαι γκαντζετακιας μεγαλος χαχαχα
    ενα θα σας πω!!! γεννουσα 42 ωρες αγκαλια με το blackberry κ ποσταρα στο φεις χαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το διαβαζω 3η φορα κ παλι κλαιω......Πεπι θα μου το πληρωσεις!!!!Σας αγαπαμε πολ ολες κ ας μην σας εχουμε δει ποτε live!!!!
    Annie + Kleiw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανακάλυψα ότι υπάρχουν μαμάδες στο διαδίκτυο πριν από δύο χρόνια, όταν έμεινα έγκυος στην κόρη μου. Τώρα, όπου να'ναι θα γεννήσω και τον γιό μου. Το mamastinkypro το ανακάλυψα πρόσφατα όταν έψαχνα να δω αν υπάρχουν και διαδικτυακές μαμάδες στην Κύπρο! Πραγματικά είναι πολύ καλό το μπλογκ!! Θα ήθελα να ενημερωθώ κι εγώ για όποια συνάντηση εδώ στην Κύπρο.
    Δέσποινα, αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, αλλά πώς να επικοινωνήσω μαζί σου φίλη ανώνυμη; Στείλε μου mail αν θες!

      Διαγραφή