Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Παιδική παχυσαρκία

Πρόσφατα στις εφημερίδες δημοσίευτηκαν τα αποτελέσματα συγκριτκής έρευνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την υγεία των παιδιών και τα ευρήματα για την Κύπρο ήταν πράγματι ανησυχητικά!




 Συγκεκριμένα 22% των παιδιών ηλικίας από δύο εως οκτώ ετών είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα, το 1/3 των παιδιών χαρακτηρίζονται αγύμναστα ενώ συνολικά τα παιδιά στην Κύπρο ασκούνται λιγότερα από τα συνομήλικα τους στις άλλες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα και κοιμούνται λιγότερο από τα παιδιά στην βόρεια Ευρώπη, παράγοντας που φαίνεται να σχετίζεται με το αυξημένο βάρος.








Κάπως έτσι ήταν το ...μπλε ρόφημα!





Χθες πήγαμε βόλτα σε ένα παιδότοπο και έχοντας υπόψη μου την έρευνα παρατηρούσα τα παιδάκια, όντως υπήρχαν ορισμένα πιο...στρουμπουλά, όπως υπήρχαν και γονείς που κηνυγούσαν τα μικρά παιδάκια να φάνε μπισκότα, τους αγόραζαν γλειφιτζούρια και κάτι που δεν ξέρω καν πως λέγεται αλλά είναι ένα χρωματιστό ποτό (μπλε ήταν αυτό που είδα).











Δεν λέω να είμαστε υπερβολικά αυστηροί, εγώ σίγουρα δεν είμαι, αλλά θέλει μια προσοχή το θέμα της διατροφής! Και φυσικά χρειάζεται και σωματική άσκηση, δεν είναι κρίμα σε μια χώρα με τόση ηλιοφάνεια τα παιδιά να μην παίζουν όσο γίνεται σε εξωτερικούς χώρους;

1 σχόλιο:

  1. legetai granita despoina mou kai einai ena poli gliko poto gemato sintiritika kai polli polli pago... einai apistefto to poso paxisarka einai ta paidia twra. egw proswpika oli mera tsakwnomai me ton gio mou gia na trwei frouta anti alles trelles...

    ΑπάντησηΔιαγραφή