Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Φόβαται μαμά, φόβαται!

Η κόρη μου είναι ένα φοβιτσιάρικο μωρό!


Έχουμε λίστα πλέον με τα πράγματα που φοβάται και από 19 μηνών λέει και την λέξη "φόβαται".





Φόβαται λοιπόν το σκυλάκι της fisherprice, τον winnie που μπουσουλάει, τα μεγάλα αρκουδάκια, τις μασκότ και άλλα πιο παράξενα όπως τον χασάπη στο supermarket όταν κόβει κρέας!

Χθες πήγαμε σε έναν παιδότοπο που είχε και φουσκωτά.




Από την ώρα που άνοιξαν ένα φουσκωτό που είχε πάνω ένα κλόουν άρχισε ο οδυρμός! "Όσι φουτό (φουσκωτό) μαμά". Όσο και να προσπαθούσα να της αποσπάσω την προσοχή με άλλα παιχνίδια, γύριζε το βλέμα τρομαγμένη προς τον κλόουν και έκλαιγε.

Ξέρω κι άλλα παιδάκια που φοβούνται τους κλόουν. Η Μαρίνα δεν είχε τύχει να ξαναδεί αν και με το ιστορικό της θα ήταν μεγάλη έκπληξη να μην τους φοβάται!



Η φοβία προς τους κλόουν είναι πολύ πιο κοινή στους ενήλικες απ' όσο φαντάζεται κανείς! Θεωρείται πλέον επίσημα φοβία αντίστοιχη με την υψοφοβία και την κλειστοφοβία και σύμφωνα με μελέτες είναι η τρίτη πιο κοινή φοβία στην Μεγ. Βρετανία!

1 σχόλιο:

  1. Σοβαρα?Δεν τοξερα αυτο με τους κλοουν και μου φαινεται και παρξενο.Εμενα δε φοβαται καθολου τους κλοουν.Αοεναντιας τους λατρευει απο πολυ μικρος.Και τις μασκωτ λατρευει.Πριν 2 χρονια οταν ηταν ενος ειχαμε παει καποια χριστουγενιατικη μερα στη Στασικρατους και ειχε δαιφορες μεγαλοφιγουρες και ηταν το μονο παιδακι που εκανε σαν τρελο να παει διπλα τους και να τους χαιδευει ενω τα περισσοτερα εκλαιγαν γοερα. Γενικα δε φοβαται κατι συγκεκριμενο εμενα.Λεει σπανιοτατα τη λεξη αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή