Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πρωτότυπα δώρα για νεογέννητα και όχι μόνο!

Συχνά αναρωτιόμαστε τι δώρο να πάρουμε σε κάποια φίλη ή συγγενή που γέννησε! Ειδικά αν είναι δικός μας άνθρωπος οπότε δεν αρκούμαστε σε λουλούδια και μπαλόνια που ούτως ή άλλως πλημμυρίζουν τα δωμάτια των κλινικών!

Η μέλλουσα μαμά στον ενθουσιασμό της εγκυμοσύνης αγοράζει τα πάντα κι έτσι όποτε ρώτησα κάποια φίλη μου αν χρειάζεται για παράδειγμα αποστειρωτή ή ριλάξ (για να μην πω ρούχα ή είδη προίκας) τα είχε ήδη αγοράσει πολύ πριν γεννήσει.

Τα πιο κάτω είναι ιδέες για δώρα που κάναμε ή μας έκαναν και τα χαρήκαμε πολύ. Θα τα έβαζα στην κατηγορία "ακριβά" ή πάντως όχι φθηνά δώρα και είναι κατά την γνώμη μου πολύ ωραίες ιδέες και για ομαδικά δώρα για παράδειγμα σε κάποια συνάδελφο που γέννησε! Ετοιμάζω και άλλο κειμενάκι με πιο οικονομικά αλλά πάντα πρωτότυπα δωράκια για γεννητούρια!

Σλινγκ!



Απ΄ ότι βλέπω γύρω μου το babywearing δεν είναι διαδεδομένο στην Κύπρο και έτσι μ' αυτό το δώρο η πρωτοτυπία είναι δεδομένη! Δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς μάρσιπους! Στην ουσία είναι ύφασμα μέσα στο οποίο τοποθετείς το μωρό και το φοράς = το έχεις αγκαλιά χωρίς να επιβαρύνεις την μέση σου! Για τα οφέλη του babywearing δείτε εδώ και για την μόδα του πράγματος δείτε τον αγαπημένο Σάκη με το νεογέννητο σε σλινγκ!





Υπάρχουν πολλοί τύποι slings, wraps και άλλα. Για δώρο θα σας πρότεινα το κλασικό ring sling. Στην Λευκωσία έχω εντοπίσει στο κατάστημα Mamatoto και στο Tigadoo.

Τσάντα αλλαγής!

Συνήθως με την αγορά του καροτσιού παίρνεις δώρο την τσάντα της ίδιας εταιρείας. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ μικρή και καθόλου βολική και σύντομα χρειάζεται να αγοράσεις καινούργια. Η μαμά που μόλις γέννησε αυτό δεν το ξέρει ακόμα, άρα και πάλι έχετε πολλές πιθανότητες να κάνετε ένα πραγματικά χρήσιμο δώρο.

Τσάντες αλλαγής υπάρχουν για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο και θα τις βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με βρεφικά είδη!

Μπορεί να είναι designer




σε αθλητικό στυλ


 
ή ρετρό (αυτή είναι η αγαπημένη μου!)


 

Εφόσον είμαστε στην Κύπρο δείτε τις ομολογουμένως εντυπωσιακές τσάντες Angelic by Niki εδώ.


Παιδική βαλίτσα!

Εδώ μιλάμε για πραγματικά χρηστικό δώρο! Οι γονείς θα σας ευγνωμονούν από την 1η φορά που θα αποφασίσουν μια σύντομη απόδραση με το νέο μέλος της οικογένειας! Μπορείτε να δείτε μικρές βαλίτσες με ροδάκια στις οποίες θα κάθεται το παιδάκι όταν μεγαλώσει λίγο (ride ons) ή μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα με χαριτωμένο χρώμα και σχέδιο.



Τις υπέροχες παιδικές βαλίτσες Trunki θα βρείτε στην Λευκωσία στο Designed for Kids στην Έγκωμη, ενώ παρόμοιες έχω δει και στα καταστήματα Κώστας Θεοδώρου, όπου θα βρείτε και ποικιλία σε μεγαλύτερες βαλίτσες!

6 σχόλια:

  1. H ρετρό τσάντα μου αρέσει κ εμένα πιο πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οντως υπεροχα και χρησιμα δωρα αλλα αρκετα ακριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @klairh Ναι είναι όντως ή για κάποιον πολύ κοντινό σου ή για ομαδικό δωράκι! Έχω σκοπό να επανέλθω και με πιο οικονομικά αλλά πάντα πρωτότυπα δωράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όσον αφορά τους μάρσιππους προτείνω ανεπιφύλακτα στις φίλες - μαμάδες να κοιτάξουν την ιστοσελίδα http://www.babywearing.gr/ Από εκεί έχω παραγγείλει τα τελευταία χρόνια αρκετούς μάρσιππους όλων των ειδών. Η Στέλα τα ετοιμάζει με πολλή αγάπη στο χέρι και μπορείς να παραγγείλεις ότι σχέδιο θες όπως το θές και το αποστέλλει Κύπρο με ταχυδρομείο! Μπορείς επίσης να στείλεις και δικό σου ύφασμα! Η μεγάλη διαφορά δεν είναι μόνο στην εξαιρετική ποιότητα, αλλά και στην μεγάλη διαφορά στο κόστος! Στην Κύπρο οι μάρσιπποι πωλούνται 50 - 100% πιο ακριβά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω παρει κι εγώ ring sling από τη Στέλλα, και επίσης τσάντες-αλλαξιέρες για δώρα και τα trunki που λες πιο πάνω από το amazon.uk - πολύ πιο φθηνά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή