Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στόχοι για την νέα χρονιά!

Η πρώτη ανάρτηση της νέας χρονιάς δεν μπορεί παρά να ξεκινάει με ευχές για έναν υπέροχο, συναρπαστικό, δημιουργικό και ενθουσιώδη χρόνο!

Το Μαρινάκι είναι σχεδόν δύο χρονών και οι μικροί μας στόχοι για την νέα χρονιά είναι οι εξής:




1. Να αποθηλάσουμε
2. Να μάθει να κοιμάται στο κρεβάτι της, στο δωμάτιο της
3. Να βρούμε τον καλύτερο παιδικό σταθμό ή τον καλύτερο συνδυασμό φροντίδας που γίνεται για να πάει στο τέλος της χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης.

Ο αποθηλασμός δεν είναι εύκολο πράγμα για ένα παιδάκι αυτής της ηλικίας, θέλει προσπάθεια, διαπραγματεύσεις και αποφασιστικότητα από την μεριά μου, την οποία προς το παρόν δεν επιδεικνύω συστηματικά. Όπως και να έχει ο θηλασμός ήταν ένα υπέροχο ταξίδι μέχρι τώρα κι ακόμα κι αν μας δυσκολέψει λίγο στο τελείωμα, άξιζε κάθε λεπτό, κάθε ξενύχτι και κάθε ταλαιπωρία!





Μαζί με τον μακροχρόνιο θηλασμό είχαμε και το co-sleeping με τα καλά του και τα κακά του, τους υποστηρικτές και τους πολέμιους του που για μας μέχρι τώρα λειτούργησε και μας χάρισε μερικές ώρες πολύτιμου ύπνου!

Τώρα είμαστε σε αναζήτηση κρεβατιού, έκανα μια έρευνα αγοράς, είδα τα lifetime, τα flexa και τα neoset! Από τότε που ήμουν εγώ παιδί υπάρχει τεράστια εξέλιξη στον τομέα των παιδικών επίπλων, πλέον μιλάμε για υπερπαραγωγές!!! Αν θέλετε πείτε μου την γνώμη σας, από που αγοράσατε κρεβατάκια και αν είστε ευχαριστημένες!

Όσο για τον σταθμό είναι θέμα πολλαπλών αναρτήσεων από μόνος του, καθώς ξέρω εκ των προτέρων ότι αν δεν έχεις διαθέσιμη γιαγιά (ή οικιακή βοηθό) είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις σταθμό να καλύπτει τα ωράρια μιας ιδιωτικής υπαλλήλου και να κλείνει μόνο όταν μπορείς κι εσύ να πάρεις άδεια! Για κάθε πρόβλημα όμως υπάρχει και μια λύση και απλά περιμένει να την ανακαλύψουμε (αν χάσουμε και την αισιοδοξία...χαθήκαμε!)

Πέρα από τα απλά και καθημερινά φυσικά ο σημαντικός στόχος παραμένει αυτός της "αρκετά καλής" μαμάς, γιατί τέλεια δεν υπάρχει. Αυτός ο στόχος ούτε αγορές χρειάζεται ούτε τίποτα τέτοιο, αγάπη, αφοσίωση και ενημέρωση απαιτεί.

Ευχηθείτε μας καλή επιτυχία, θα την χρειαστούμε! Εσείς τι στόχους έχετε σχετικά με τα παιδάκια σας την νέα χρονιά;

14 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά Δέσποινα (και στις υπόλοιπες μαμάδες - και μη - φυσικά). Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου ότι καλύτερο για το 2012.... Εμείς για το νέο έτος έχουμε βάλει στόχο να χαρίσουμε στον μικρό Χριστόφορο ένα αδερφάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Για στάσου μια στιγμή. δύο χρόνια κοιμάστε με το παιδί στο ίδιο κρεβάτι; Ουαοοοοοοοοοο. με τίποτα για μας. από το δεύτερο μήνα τις στείλαμε το δωμάτιο τους.

    2. Κρεβάτι τους πήρα από το flexa και είμαι πολύ ευχαριστημένη. τους πήρα το μεγάλο γιατί δεν έχω όρεξη κάθε πέντε χρόνια να αλλάζω. είναι άνετο, μεγάλο και ορθοπεδικό.

    3. Νηπιαγωγείο, ελπίζω να βρεις. θα σου έλεγα να βιαστείς γιατί ξέρω ότι έχουν ήδη κλείσει πολλές θέσεις. Αν μένεις Στρόβολο μεριά σου συνιστώ αυτό που πήγαν οι μικρές. δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο. δασκάλες που αγαπούν τα μωρά, καλό πρόγραμμα εκπαίδευσης, καθαριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Nicky με το καλό! Φιλιά στον Χριστόφορο!

    @Μάνα: -υπνος: δεν λέω ότι είναι σωστό ή λάθος, αν κ σύμφωνα με τους παιδιάτρους είναι καλό να κοιμάσαι στο ίδιο δωμάτιο μέχρι τον 6ο μήνα (όχι στο ίδιο κρεβάτι), εμένα με βόλεψε πολύ με τον θηλασμό και με ένα παιδί "δύσκολο" στο θέμα του ύπνου, - κρεβάτι: ωραία είναι τα flexa αν και τα lifetime έχουν περισσότερες επιλογές μετά, απλά αναρωτιόμαστε αν αξίζουν τα λεφτά τους ή μήπως να πάρουμε ένα κρεβάτι από το ikea και να επενδύσουμε στο στρώμα
    - παιδικός: στείλε μου με mail αν θες ποιον εννοείς, ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αν αξίζουν τα λεφτά τους είναι μια καλή ερώτηση, πάντως η αλήθεια να λέγεται τα πήραμε πριν χτυπήσει η κρίση, τώρα δύσκολα θα έδινα τόσα λεφτά... αλλά σίγουρα το θέμα στρώμα πρέπει να το προσέξεις πολύ. δεν είναι και άσχημη ιδέα να πάρεις το κρεβάτι από το ΙΚΕΑ και το στρώμα από μαγαζί που εξειδικεύεται στα στρώματα.

    το σχολείο είναι το Kinderland δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως. είναι μεταξύ λεωφόρου Στροβόλου και Ελαιόνων. απλά βιάσου γιατί οι εγραφές άρχισαν και οι θέσεις είναι λίγες και μιλώ για τα περισσότερα νηπιαγωγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οκ θα τηλεφωνήσω, ξέρω ότι άρχισαν οι εγγραφές αλλά δεν βιάζομαι να πάει τον Σεπτέμβρη, μπορεί να πάει και αργότερα, απλά θέλω να βρω μια λύση που να μας εξυπηρετεί!

    Για το στρώμα κάνω έρευνα τώρα γιατί όλοι ισχυρίζονται ότι τα δικά τους είναι τα καλύτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν βρεις θέση το Σεπτέμβρη, πολύ δύσκολα θα βρεις μετά. στα δημόσια νηπιαγωγεία δεν γίνονται δεκτά παιδιά κάτω των τεσσάρων επομένως δύσκολα θα κενωθούν θέσεις.

    σου έχω λύση. παίρνεις το όνομα του στρώματος, εννοώ μοντέλο κτλ κτλ και το τσεκάρεις στο ίντερνετ. τάδε στρώμα reviews. και έχεις όλες τις απόψεις μπροστά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλή χρονιά ,με υγεία ,χαμόγελα και αισιοδοξία σε όλους μας!!! ωραίοι οι στόχοι σας φιλενάδα,εύχομαι απο καρδιάς να τους καταφέρετε έναν προς έναν! τον περασμένο μήνα αποθηλάσαμε κι εμείς μετά απο 19 μήνες θηλασμού ,και ,ομολογώ πως ενώ το ήθελα,μου λείπει! αλλά η Χρυσάνθη βλέπει το στηθος και κάνει "καλό-καλό!!" χαχα! όσον αφορά τον ύπνο,εμείς ακομα κοιμόμαστε κι οι τρεις μαζί και ομολογώ πως δεν είμαστε έτοιμοι να το αλλάξουμε ακόμα αυτό!! ελπίζω να βρεις σταθμό για το Μαρινάκι μας και όλα να πάνε κατ'ευχήν το νέο έτος!! φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωχ,είπα δυο απανωτές φορές ομολογώ!! sorry!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλη Χρονια κοριτσια! Ειδα το blog και το χαρηκα διοτι η ευχη για τον καινουργιο χρονο ειναι να βρω περισσοτερες μαμαδες στη Κυπρο λογω του οτι ειμαι απο Ελλάδα και δε εχω γνωρισει πολυ κόσμο εδω! Εχω γεννησει εδω και δυο μήνες και αναρωτιομουν αν θα ενδιαφεροταν κανεις να κανουμε γκρουπάκια πχ : περπατημα με τα καροτσια στο παρκο - Καφεδακι για μαμαδες στο mall - ή οτι αλλο σκεφτει κανεις για να γνωριστουμε βρε παιδια να σπασουμε τη μονοτονια!! Τι λετε κοριτσια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακαρι να πανε ολα οπως τα θες.

    Τις δικες μου τις εβαζα σε δικο τους δωματιο απο την αρχη σχεδον και σε κανονικο κρεβατι στα δυο. Δεν κοιμουνταν μαζι μου εκτος απο μετρημενες φορες, κυριως αμα ηταν αρρωστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεσποινα πολυ γλυκο το αρθρο σου και συγκινητικο. Οι στοχοι σου πολυ πολυ καλοι και ευχομαι απο καρδιας να τους υλοποιησεις.
    Οσον αφορα το θηλασμο πισετυω πως ειναι μια καλη ηλικια για το παιδι αλλα μη ξεχνας πως πρεπει ναναι και η χρονικη περιοδος η καταλληλη.Ενοωω πως πρεπει να προσεξεις να μην εχει αλλες αλλαγες στη ζωη της αυτο το διαστημα γιατι θα της πεσει βαρυ. Πχ αν συνεπεπτε ο αποθηλασμος με το ξεκινημα του σχολειου δε θαταν κι οτι καλυτερο για την ψυχολογια της.
    Οσον αφορα το οτι κοιμοσαστε μαζι εχω αμφιρροπα συναισθηματα. Απο τη μια ζηλευω την κατασταση αυτη (με την καλη εννοια παντα) και απο την αλλη δε θαθελα να χαλασω τη μοναδικη στιγμη που εχω τετ α τετ με τον αντρουλη μου γιατι μετα τον ερχομο του παιδιου η αληθεια ειναι οτι ειναι ελαχιστες οι προσωπικες στιγμες με το συντροφο μας. Επισης οι κλωσιες που εφαγα τις ελαχιστες φορες που κοιμηθηκα μτ ον μικρο με αποτρεπουν απο καθε θετικη σκεψη για το co sleeping.
    Κρεββατι: Κιεμεις απο το lifetime πηραμε αλλα ακομα δεν το παραλαβαμε για να σου πω εντυπωσεις,Απο σχεδιο παντως σκιζουν!Για στρωμα ψαξτο καλα αν και η παιδιατρος μου μουπε πως δεν ειναι τοσο σημαντικο στην ηλικια αυτη!Και ποτε ειναι τοτε λεω εγω...???
    Παιδικος σταθμος εχω διαφορες εισηγησεις αλλα θα τα πουμε με αλλο τροπο γιατι δε μπορω να σου τα γραψω ολα αυτα.
    φιλια πολλα και καλη υπεροχη χρονια σε ολες τις μανουλες και τα υπεροχα φατσουλινακια μας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Αντζι: ομολογώ ότι εγώ νιώθω έτοιμη για αποθηλασμό...το Μαρινί πάλι όχι :)

    @ Evi: Να σου ζήσει το μωράκι σου, έχουμε κάνει ήδη συναντήσεις, ευχαρίστως να ξανακάνουμε, μ΄ αρέσουν κ εμένα πολύ αυτά

    @Σμιλί: ευχαριστώ! δεν ξέρω αν εσύ κ η Μάνα θηλάσατε και για πόσο, αλλά προσωπικά ξέρω μόνο μία κοπέλα που ενώ θήλαζε δεν κοιμόταν μαζί με το παιδί, όλες οι υπόλοιπες κοιμόμαστε μαζί τους από επιλογή ή από εξάντληση :)

    @Κλαίρη: το cosleeping, ο θηλασμός και ο παιδικός είναι θέματα ανεξάντλητης συζήτησης...όρεξη να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετσι ειναι οπως τα λες ανεξαντλητης συζητησης και ορεξη εχουμε δοξα το Θεο!!!
    Κιεγω τον θηλασα 15 μηνες και μεχρι 15 μηνων δεν ειχε κοιμηθει ΠΟΤΕ στο κρεββατι μου.Κοιμηθηκε μαζι μας για πρωτη φορα μετα τα 2 οταν εκανε για πρωτη φορα 40 πυρετο!Και πιστεψε με θηλαζε τους πρωτους μηνες 24 ωρες το 24ωρο και τους επομενους πολλες φορες μεσα στη νυχυα.Εξαντληθηκα αλλα ημουνα πιστη στη θεση μου οτι ηθελα το κρεββατι μου μονο για μενα και τον αντρα μου. Ομως δεν ειχα διαβασει για τα οφελη του co sleeping...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κλαίρη εσένα εννοούσα όταν είπα ξέρω μόνο μία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή