Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τι θα φέρει ο Άγιος Βασίλης;

Ρώτησα την σχεδόν δύο χρονών κόρη μου "Τι θέλεις αγάπη μου να σου φέρει ο Άγιος Βασίλης;" και απάντησε "λετά" (λεφτά)!!! 


Μου πήρε λίγες μέρες να της επαναλαμβάνω ότι δεν φέρνει λεφτά ο άγιος αλλά δωράκια, και πάνω που θεωρούσα ότι το εμπέδωσε ρωτάω ξανά σήμερα:



- Τι θα σου φέρει ο Άγιος Βασίλης;
- Ζωράκια!
- Τι δωράκια θες μάτια μου;
-Λετά!!!

Από την μια λέω οκ, απαντάει απλώς μια λέξη που ξέρει, από την άλλη με πιάνει μια υπεραναλυτική διάθεση και αναρωτιέμαι αν απαντάει "λετά" επειδή ο μπαμπάς και η μαμά πάνε "δουλειά" για να φέρουν "λετά" οπότε αν μας τα φέρει ο άγιος ο μπαμπάς και η μαμά θα μένουν μαζί μου. Είναι δυνατόν να έχει κάνει αυτόν το συνειρμό στα δύο;

Εν πάση περιπτώσει κάτι πρέπει να φέρει ο άγιος, λεφτά σε φάκελο δεν θα της αφήσουμε κάτω από το δέντρο (αν και πραγματικά πιστεύω ότι αν της βάλουμε σ' ένα κουτί τα χαρτονομίσματα της Monopoly θα ενθουσιαστεί) και αναζητάμε τι δώρο να της πάρουμε! 

Μάλλον είναι η τελευταία χρονιά που συμβαίνει αυτό, υποθέτω από του χρόνου θα έχει άποψη και απαιτήσεις!

Εσείς τι δώρα θα κάνετε στα παιδάκια σας; 

Α και ακόμα μια απορία, πότε πρέπει να δώσουμε τα δώρα; Το πρωί των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς;

10 σχόλια:

  1. Δέσποινα μου έχω το ίδιο πρόβλημα με τα δώρα! Εμείς τα ανοιγουμε πρωι των Χριστουγέννων, περισσότερο γιατί δεν αντέχουν να τα βλέπουν κάτω από το δέντρο ακόμη 7 μέρες, παρά για την παράδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεσποινάκι, εμείς τα δώρα τα ανοίγαμε το πρωί της Πρωτοχρονιάς.. Αν και μεγαλώνοντας, ήμουν σίγουρη ότι το κανάμε λάθος, αφού σε όλες τις ταινίες/ σειρές που έβλεπα στην τηλεόραση, ο Άγιος Βασίλης πήγαινε τα δώρα παραμονή Χριστουγέννων. Βέβαια για να παρηγορηθώ, είχα φτιάξει στο μυαλό μου μια δικαιολογία.. Ότι αυτό γίνεται στην Αμερική και επειδή η Ελλάδα είναι μακρυά - κάπως έπρεπε να προλάβει και ο Άγιος - ερχόταν σε εμάς παραμονή Πρωτοχρονιάς.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Σμιλί είδα και το ποστ σου, είναι μεγάλες οι δικές σου και μου κάνει εντύπωση που δεν εχουν απαιτήσεις, μπράβο σας!

    @Rena: κι εμείς την Πρωτοχρονιά, εγώ νόμιζα ότι οι Αμερικάνοι κάνουν λάθος :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την γλυκούλα! Και της monopoly τα λεφτά αν της βάλεις θα ξετρελαθεί!
    Εμάς η μικρή είναι ακόμα 6 μηνών, οπότε έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να ζητήσει κάτι!
    Κι εμείς στο σπίτι ανοίγουμε τα δώρα το πρωί της Πρωτοχρονιάς! Βέβαια, ανοίγουμε και κάτι μικρούλι τα Χριστούγεννα..έτσι για το καλό. Μάλλον το κάθε σπίτι έχει τα δικά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε παιδιά, εγώ θυμάμαι όταν ήμουν μικρή -αν κ έχουν περάσει κάποια χρονάκια από τότε- μου έφερναν 2 δώρα! Ένα ο Χριστούλης και ένα ο Αγ.Βασίλης!!! Κ μου τα έβαζαν το βράδυ (αφου είχα κοιμηθεί) της παραμονής Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς ή στο κρεβάτι μου ή κάτω από το δέντρο! οπότε μόλις ξυπνούσα το πρωί, ήξερα ότι με "περίμενε" το δωράκι μου!! Ωραία ήταν... έτσι να το κάνετε κορίτσια... κουμπαρούλα, μη τσιγκουνευτεις, 2 δώρα στο Μαρινάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. emeis pali sthn ellada ta dinoume protoxronia!o gios mou zitise ena tileskopio apo ton agio vasili kai emeis tou pirame ena paramithaki na diavazoume to vradu!
    kala xristoygenna se olous me ugeia kai poli poli agapi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σου έχω λύση. θα αγοράσεις ένα φτηνό, φανταχτερό πορτοφόλι. και κιτς να είναι δεν μας πειράζει, φτάνει να μην θυμίζει παιδικό. θα βάλεις μέσα και μερικά ψεύτικα λεφτά είτε της μονόπολης είτε φωτοτυπίες. τύλιξε το και έχεις το τέλειο δώρο.

    όσο για τα δικά μας η μεγάλη θέλει computer θα πάρει ένα παιχνίδι η μικρή θέλει τον Winnie θα πάρει ένα στο μπόι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Σταυρούλα: το θέμα δεν είναι να της πάρουμε δύο δώρα τις γιορτές, αλλά να σταματήσουμε να της παίρνουμε κάτι κάθε βδομάδα για να έχει και μια αξία το δώρο όταν θα το παίρνει

    @Κατερίνα: καλές γιορτές και σ' εσάς!

    @Μάνα: αυτό με το πορτοφόλι είναι τέλεια ιδέα γιατί όντως τρελαίνεται να παίζει με τα δικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχικά εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία και ότι επιθυμείτε για τις γιορτινές μέρες και για την καινούρια χρονιά.
    Ο Άη Βασίλης μας επισκέφθηκε χτές, μας έφερε μία μονόπολη αγορίστικη για τον γιό μου και ένα μπινγκο για την κόρη μου. Ξετρελαθήκανε και τα δυο!! Σήμερα περιμένω πώς και πως να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουμε να παίζουμε!!
    Περισσότερες λεπτομέρειες και ευκαιρία να γνωριστούμε θα βρείς στο μπλογκ μου http://zoistoxorio.blogspot.com/
    Φιλιά σε όλους απο Παρνασσό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαχαχαχα!!!
    Τώρα το είδα αυτό! Πόσο γέλασα! Πού τα ξέρουν τα τερατάκια μας αυτά από τώρα; Ο δικός μου πάει, μου ανοίγει το πορτοφόλι και έρχεται με τα χαρτονομίσματα στο χέρι και μου λέει "μπουμπαρά σου!". Δεν ξέρω πώς το ξέρει, εμείς πάντως δεν του το είπαμε... Λες να παρακολουθούν με τη Μαρίνα σεμινάρια επί του θέματος?!?

    Για το συνειρμό νομίζω είναι νωρίς ακόμη!

    Α! Κι ο Αη-Βασίλης έφερε LEGO την πρωτοχρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή